- Resinsmykker -


Jeg støber alle smykker ad 3-5 gange (bund/dybde/effekt/doming+doming) og de hærder 48 timer imellem hver støbning, og efter den sidste. Jeg starter med en bund, og den har stor betydning for de resterende lag, for det er den der giver dybden i smykket. I næste lag arbejder jeg med hældningerne, og altså den effekt som dybden får. I næste lag kommer der feks måske glitter eller "slør" - eller galaxyeffekt. Til sidst domer jeg smykket - det er her den får sin smukke hvælvning.


Det er forskelligt hvor meget dome de forskellige smykker kan holde. Nogle, som har fået mange lag midt i processen bliver ikke så høje som andre, der har færre lag. Hvis resinen løber over i én af støbningerne må jeg kassere smykket og starte forfra. Derfor er hvert smykke 10-12 dage undervejs i fremstillingsprocessen  Hvis et smykke løber over undervejs i processen så er det nødvendigt at starte forfra. Ofte starter jeg mere end en af de bestilte smykker op ad gangen, så jeg har reserver at fortsætte på, og da det er et levende materiale jeg arbejder med, så er det af og til nødvendigt, og fremstillingstiden kan blive længere end forventet. Fælles for alle smykker er, at jeg først afleverer når jeg er 100% tilfreds med mit arbejde ❤️


Der er stor præcision og endnu større skaberglæde forbundet med hvert eneste smykke. Jeg udvikler hele tiden nye udtryk, inspireret af strukturer, teksturer, lyde, lys og naturen. Siden jeg blev bevidst om min autisme, sætter jeg meget mere pris på de sanser som tidligere i mit liv har føltes meget overvældende for mig. Med bevidstheden har fulgt en taknemmelighed også, for lysten og evnen til at fordybe mig 100% i mit arbejde.


- Gemstone- og perlesmykker -


Perlesmykkerne er en hel anden proces end resinstøbningen, og dog er der ligheder.  Når jeg køber perlerne så gør jeg det både pga. deres egenskaber, men også pga. deres smukke farver eller former. Når jeg sætter perlerne sammen, så sidder jeg enten med dem og sætter dem sammen pga de ting de kan. Det kan være jeg har fået en bestemt bestilling fra en kunde som har nogle yndlingssten. Jeg sidder også også med dem foran mig og flytter rundt på dem til jeg synes de komplementerer hinanden helt perfekt. 


Det afhænger ofte, ligesom med resinstøbningen af årstider, humør og inspiration, hvilke farver der kommer ud af det. Med perlesmykkerne er det muligt at vælge mellem stål og ædelt metal, hvis du hellere vil det. Der er selvfølgelig forskel i prisen, fordi de ædle metaldele er meget dyrere at indkøbe. Under "priser" i menuen findes priser på både stålstel og ædelstel.